گروه بازدید کننده : دانشجویان ترم سه کاردانی امور تعاون
درس : تدوین طرح های توجیهی
استاد :دکتر حجت نیکو نام طوسي
اهداف بازديد:
آشنایی با مراحل پرورش قارچ دکمه ای
آشنایی با نوع کمپوست مورد نیاز کشت
آشنایی با نحوه قرار دادن جعبه ها یا کیسه ها در سالن پرورش
پرورش قارچ دکمه ای
پرورش قارچ دکمه ای شامل 3 مرحله کلی است که ابتدا برای هر کدام به طور مختصر توضیح داده می شود.
1- کاشت (شامل مراحل: بذر و کمپوست قارچ کمپوست همان بستری است که در نهایت قارچ بروی آن تولید می شود.کار اصلی کمپوست، ایجاد یک محیط غذایی مناسب و یکنواخت، برای رشد میسلیوم قارچ دکمه ای می باشد که باید عاری از هرگونه باکتری و ویروس باشد.
2- داشت (شامل مراحل: خاک پوششی، هوادهی و نگهداری محیط در دمای ثابت خاک پوششی به خاکی گفته می شود که پس گذشت حدود 15 روز از مرحله کاشت اولیه باید به کمپوست اضافه شود. سالن پرورش قارچ همواره در طول شبانه روز باید در رنج دمای مشخص17 تا 26 درجه باشد.
3- برداشت (شامل مراحل: برداشت، مصرف یا فروش برداشت محصول در سه مرحله جداگانه انجام می شود. پس از هر بار برداشت باید بستر کمپوست با کمی خاک پوششی مجدداً آماده باردهی قارچ شود. مرحله پایانی، مصرف محصول و یا در صورت پرورش مقدار زیاد قارچ، مرحله فروش است. می توان گفت این مرحله مهم ترین بخش کار می باشد، چون از زمان برداشت شما مدت کمی برای عرضه به بازار خواهید داشت.